Избeри според марка автомобил
Автомобилната промишленост, като всяка една друга сфера, има своите тънкости. Поради тази причина не е изненада, че определени аксесоари за поддръжка на колата са непознати на доста голяма част от хора. Изключение не правят и аксесоарите за акумулатор. Затова, екипът на КИТ-93 реши да внесе яснота по темата каква е разликата между бустер и зарядно за акумулатор.

На първо място, е редно да се отбележи общото между двете – и бустерът, и зарядното могат да са Ви от ползва при паднал акумулатор. Бустерът, обаче е по-бърз. Той може да подаде моментален ток на изтощения акумулатор и последният ще запали веднага. Освен това, той не се нуждае от електрическа мрежа, за да си свърши работата. Бустерите имат вградена батерия, благодарение на която могат да подават ток, без да се включват в контакта. Нивото на тази батерия, обаче трябва да се следи и веднага щом падне под определено ниво, е необходимо бустерът да се зареди.

От своя страна, зарядното може единствено да зареди изтощен акумулатор. В този случай, обаче ще се нуждаете от електрическа мрежа, в която да го включите. Това важи и за комбинираните зарядни с бустер – на тях, също им е необходима електрическа мрежа, за да запалят изтощеният акумулатор.

Трябва да имате предвид, при зареждането на акумулатор със зарядно устройство, че един акумулатор се зарежда с 1 / 10 от ампеража му. Това означава, че един акумулатор от 60ah се зарежда с 6А ток.
Различни видове зарядни и бустери за акумулатор, както и още много аксесоари можете да откриете в магазина на КИТ-93. Ако все още се чудите на кой аксесоар да заложите, нашият екип от специалисти ще Ви помогне да вземете най-доброто решение!