Избeри според марка автомобил
Фирма КИТ-93 няма търпение да Ви представи най-новият модел акумулатори в своя богат асортимент. Те са дело на водещият, немски производител VARTA.
BAREN Profi 95ah, 850A е един от по-нестандартните акумулатори, които КИТ-93 предлага на своите клиенти. Той е произведен в Австрия, което само по себе си означава, че е с изключително високо качество.
DYNAC AGM 75AH е акумулатор произведен в Холандия и е част от по-нестандартните модели в продуктовата гама на КИТ-93. Той е продукт на Landport - компания с над 25 години опит в производството на стартерни и тягови батерии, за различни приложения.
Продуктовата гама на австрийската марка BAREN се отличава с наистина висококачествени акумулатори. Затова, не е изненада, че именно техният модел BAREN Profi 60ah е и най-продаваният модел акумулатор на КИТ-93 през последната една година!
На всеки му се е случвало да се сблъска с проблема „паднал акумулатор“. Това е една особено неприятна изненада, която често се появява във възможно най-неподходящи момент. Акумулаторът може да падне, поради различни причини, но никога от само себе си. Дори да Ви се струва, че няма конкретен повод за падналият акумулатор, бъдете сигурни, че това не е така. В някои случаи, източникът на проблема може да не се вижда с просто око.
Както всичко останало, така и акумулаторът има определена продължителност на живота. Колко точно е тя е доста трудно да се определи, тъй като зависи от много фактори, като правилна грижа за акумулатора, самата му марка и т.н.т. Някои собственици на автомобили, периодично подменят акумулатора си, а други – чак когато последният се предаде окончателно.
Ако не искате Вашият акумулатор да Ви изненада неприятно, като в един момент просто откаже да запали, е особено важно да обръщате внимание на неговото състояние. Честите проверки на акумулатора са част от правилната грижа за него и ще удължат живота му
Автомобилната промишленост, като всяка една друга сфера, има своите тънкости. Поради тази причина не е изненада, че определени аксесоари за поддръжка на колата са непознати на доста голяма част от хора. Изключение не правят и аксесоарите за акумулатор. Затова, екипът на КИТ-93 реши да внесе яснота по темата каква е разликата между бустер и зарядно за акумулатор.
Акумулатор, сложен на автомобила няма как да се разреди без някаква конкретна причина. Най-честите причини, поради които акумулатора „пада“ са забравен включен консуматор на колата, например фарове, не зареждащ алтернатор, а понякога и дефектен акумулатор.
Както всяка една част на автомобила, така и акумулатора има някакъв срок на годност. Колко точно, обаче е дълъг неговия живот? Трудно може да се отговори на този въпрос. Чисто статистически, погледнато акумулатора има между 4 и 5 години живот. Понякога, обаче тази цифра може да нарасне до 7 години или да се намали на 3 – в зависимост от марката на акумулатора и от начина на експлоатацията му.
Страница 1 от 3