Избeри според марка автомобил
Както всичко останало, така и акумулаторът има определена продължителност на живота. Колко точно е тя е доста трудно да се определи, тъй като зависи от много фактори, като правилна грижа за акумулатора, самата му марка и т.н.т. Някои собственици на автомобили, периодично подменят акумулатора си, а други – чак когато последният се предаде окончателно.

Поради тези причини е трудно да се даде еднозначен отговор на въпроса „Кога трябва да бъде сменен акумулатора?“. Има аварии, след които това е наложително. Дори да няма някаква съществена повреда в колата, всеки един акумулатор в процеса на употреба започва да се износва. Най-често, признаците, че един акумулатор е към края на живота си:
Затруднено запалване на двигателя, в това число и слабото въртене на стартера.

За тези признаци може и да не е виновен самият акумулатор, но те са характерни белези на отиващия си от него живот. Поради тази причина, преди да започнете да търсите нов акумулатор е добре да проверите състоянието на настоящия си при квалифициран специалист. Той ще Ви даде компетентно мнение дали, в действителност е дошъл моментът да се замислите за нов акумулатор.

Това може да го направите при нас - в магазина на фирма КИТ-93! Нашите високо квалифицирани специалисти, с радост ще отговорят на всички Ваши въпроси и ще Ви помогнат да изберете новият си акумулатор.