Избeри според марка автомобил
На всеки му се е случвало да се сблъска с проблема „паднал акумулатор“. Това е една особено неприятна изненада, която често се появява във възможно най-неподходящи момент. Акумулаторът може да падне, поради различни причини, но никога от само себе си. Дори да Ви се струва, че няма конкретен повод за падналият акумулатор, бъдете сигурни, че това не е така. В някои случаи, източникът на проблема може да не се вижда с просто око.

Колата Ви може да откаже да запали ако консумацията на ток, в покой, е по-голяма от 0,05мА. Същото ще се случи и при повреден алтернатор, който не зарежда акумулатора. И двата проблема остават невидими, на пръв поглед, за собствениците. По този начин, те остават с впечатлението, че акумулаторът им се изтощава без причина. Реално, обаче причина има, но е необходима проверка от специалист, за да бъде установена тя.

Друг фактор, който е способен да доведе до падането на акумулатора е забравен включен консуматор. Такива са радио, лампата в купето, дори и тази в багажника. Постоянната консумация на енергия, на всеки от тях е достатъчна, за да изтощи акумулатора на колата.Акумулаторът на колата може да падне и ако не сте я карали дълго време – повече от месец. В този случай, той ще има нужда от дозареждане, за да заработи отново.